Γάμος στη Μήλο

  • Share on Facebook

 

Η όμορφη νύφη του Αιγαίου, η Μήλος, έχει πάρει αυτή την ονομασία λόγω του λευκού χρώματος των πετρωμάτων της. 


Με ένα πλήθος από καταπληκτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, εξωτικά τοπία, αρχαιολογικούς τόπους και νησιώτικα εξωκκλήσια η Μήλος σας προσφέρει ένα ρομαντικό τοπίο για το γάμο σας. Με υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις και εταιρίες οργάνωσης γάμου δε θα σας λείψει τίποτα.

 

Κύρια Αξιοθέατα:

 

Κλέφτικο

΄Ενας χαρακτηριστικός βράχος μέσα στη θάλασσα και μια σπηλιά με δύο εισόδους, δίνουν το στίγμα τους σ΄ένα τοπίο μοναδικό. Ακόμη και στην πρώτη σας επίσκεψη θα σας φανεί οικείο, αφού φωτογραφίες του κοσμούν τους πιο πολλούς τουριστικούς οδηγούς που διαφημίζουν την Ελλάδα. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο από την θαλάσσια διαδρομή.

 

 

 

Μεταλλευτικό Μουσείο

Το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου βρίσκεται στον Αδάμαντα, το επίνειο του νησιού και η δημιουργία του στοχεύει στο να τιμήσει και να προβάλει τη μεταλλευτική ιστορία της Μήλου. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1995 και ολοκληρώθηκε τρία χρόνια αργότερα, για να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 23 Μαϊου 1998.

 

 

 

Χωριό Κλήμα

Εδώ θα θαυμάσετε τα σύρματα, δηλαδή τα μικρά σπιτάκια με τις μεγάλες ξύλινες πολύχρωμες πόρτες. Η αρχική τους χρήση ήταν η φύλαξη των βαρκών των ψαράδων κατά την χειμερινή περίοδο, αλλά με την πάροδο του χρόνου πολλά από αυτά μετατράπηκαν σε μικρές παραθεριστικές κατοικίες.

 

 

 

Αρχαιλογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο, έργο του Ε.Τσίλλερ, που κτίστηκε το 1870. Λειτουργεί ως Μουσείο από το 1985. Μεταξύ των εκθεμάτων όμως θα δείτε και ένα πιστό αντίγραφο από γύψο του πρωτότυπου έργου της φημισμένης Αφροδίτης της Μήλου.

 

 

 

Κατακόμβες

Οι κατακόμβες είναι το μεγάλο κοινοτικό νεκροταφείο των πρώτων χριστιανικών χρόνων στη Μήλο. Η αρχική τους μορφή ήταν τρεις ανεξάρτητες υπόγειες στοές (Α, Β, Γ) λαξευ7μένες στο πορώδες ηφαιστειογενές πέτρωμα, που κάθε μια συνδεόταν με άλλες μικρότερες. Σήμερα αποτελούν σύμπλεγμα καθώς και οι τρεις κεντρικές στοές συγκοινωνούν μεταξύ τους με νεότερες διανοίξεις που κατασκευάστηκαν τον 20ο αιώνα.

 

 

 

Αρχαίο Θέατρο

Η κατασκευή του Αρχαίου Θεάτρου της Μήλου πιθανόν να ανάγεται στην ελληνιστική εποχή, σήμερα όμως είναι ορατή η ρωμαϊκή επίδραση στο μνημείο.

 

 

 

Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Μουσείο της Μήλου βρίσκεται στην Πλάκα κοντά στην Eκκλησία της Παναγιάς Κορφιάτισσας. Ιδρύθηκε το 1967 από τον Σύλλογο των Μηλίων της Αθήνας και είναι πλούσιο σε εκθέματα.

 

 

 

Εκκλησιαστικό Μουσείο

Tο μουσείο αυτό συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της μηλέικης καλλιτεχνικής κληρονομιάς αιώνων, από εικόνες και ξυλόγλυπτα που απηχούν την οικονομική άνθηση της ενετικής Mήλου.

 

 

 

Αχιβαδολίμνη

 

 

 

Παραλία Πολλώνια

Αμμώδης παραλία με πολλά αλμυρίκια και θέα την Κίμωλο.

 

 

 

πηγή: golden-greece.gr

Ό,τι Νέο

Subscribe
Diary
Diary