Η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, Πρέσβειρα του "Ευ Αγωνίζεσθαι" 2016 μιλάει στην Τζωρτζίνα Ποταμίτου!

  • Share on Facebook

 

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ποταμίτου.

 

Χρυσταλλένη Τρικωμίτη! 

 

Με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της στο χώρο της ρυθμικής γυμναστικής, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Αθλήτρια της Χρονιάς το 2011.

Πρέσβειρα «Ευ αγωνίζεσθαι» 2016

Πρέσβειρα των μικρών Ολυμπιακών Youth Olympics 2014

Τελειωμένη Δικηγόρος.

 

Και το κυριότερο ένα πολύ καλό παιδί με άψογο χαρακτήρα όπου είχα τη χαρά και την τιμή να μου παραχωρήσει συνέντευξη στην πόλη της, την Λάρνακα. Σε έναν υπέροχο χώρο στην Παλιά Γειτονιά της Λάρνακας στο Stories Espresso & Wine Bar.

 

 

 

1.Σε ποια ηλικία επέλεξες να ασχοληθείς με τη ρυθμική γυμναστική;

 

Αρχικά ξεκίνησα όταν ήμουν τεσσάρων χρονών αλλά ήταν περισσότερο σαν παιχνίδι. Επαγγελματικά στα 10 με 11 μου όταν ήταν οι Παγκύπριοι Αγώνες και κάποιοι αγώνες International αλλά στα 15 μου όπου ήταν η κατηγορία Junior εκεί ξεκίνησαν και οι επιτυχίες.

 

2.Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να διαλέξεις αυτό το άθλημα;

 

Ανήκω σε μία οικογένεια όπου όλοι αθλούμαστε. Oι γονείς μου ήταν αθλητές. Η επιλογή έγινε από τους γονείς μου. Από την ιστορία που μου είχε πει ο πατέρας μου, τον είχαν επισκεφθεί στο γραφείο του και του είπαν γνωρίζουμε ότι έχεις πέντε παιδιά και θα θέλαμε εάν το θέλετε κι εσείς να φέρετε τα παιδιά σας να γνωρίσουν τα δύο αθλήματα, την ενόργανη και τη ρυθμική γυμναστική. Κι έτσι τα αγόρια διάλεξαν την ενόργανη και εμείς τη ρυθμική, μας άρεσε και το συνεχίσαμε.

 

 

3.Ξέρω πως η ρυθμική γυμναστική απαιτεί πολλές θυσίες, σωστά;

 

Πάρα πολλές. Θυσίες… από πού να ξεκινήσω. Αρχικά δεν είχα παιδική ηλικία. Δηλαδή, όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό, οι έξοδοι μου ήταν μειωμένοι, δεν είχαμε σχεδόν ποτέ οικογενειακά ταξίδια για το λόγο ότι όλοι ήμασταν αθλητές και δεν είχαμε το χρόνο. Ακόμα και σε οικογενειακά τραπέζια δεν μπορούσαμε να παρευρεθούμε.

 

Ο προσωπικός μου χρόνος ήταν περιορισμένος. Ακόμη και με τα μαθήματα μου. Ήμουν προγραμματισμένη αλλά με περισσότερη πίεση συγκριτικά με άλλα παιδιά για να καλύψω την ύλη. Τα καλοκαίρια ειδικά είχα διπλές προπονήσεις και ενδιάμεσα πήγαινα να καλύψω τα μαθήματα μου σε φροντιστήρια.

 

Έκανα θυσίες στη διατροφή μου, το τι τρώω και τι όχι. Κάποιες επιλογές που έπρεπε να κάνω όπως είχα χάσει το ταξίδι στην Ελλάδα με τους συμμαθητές μου. Έχασα όλα αυτά που απολάμβανε ένας μαθητής.

 

 

4.Ποιο από όλα αυτά σου στοίχισε περισσότερο και έχεις να το θυμάσαι μέχρι σήμερα;

 

Αυτό που νιώθω ότι πραγματικά ήθελα να ήμουν εκεί, μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς το 2012, ήταν όταν η έβδομη τάξη της American Academy έκαναν το Top Class Show, στο οποίο μαζεύονται όλοι μαθητές σαν closing για τα εφτά χρόνια και δυστυχώς δεν μπορούσα να λάβω μέρος. Τα παιδιά με είχαν αναφέρει. Παρουσίασαν ολόκληρο σκετσάκι ότι είχα πάει στους Ολυμπιακούς. Μετά έβλεπα τις φωτογραφίες και το βίντεο και ένιωσα ότι θα ήθελα να ήμουν μαζί τους.

 

 

5.Ο πατέρας σου είναι ο πιο φανατικός σου θαυμαστής και υποστηρικτής. Τι θα ήθελες να του πεις;

 

Πάντα! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση ευγνωμοσύνη έχω. Πόσο αγαπώ τον παπά μου. (Εδώ πραγματικά μας τσάκισε η Χρυσταλλένη από τη συγκίνηση που είχε την ώρα της συνέντευξης.) Μπορώ να κάνω τα πάντα για τον πατέρα μου. Πρώτα από όλα Δοξάζω το Θεό για όλες τι επιτυχίες  ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα. Και μετά ευχαριστώ τους γονείς μου που ήταν πάντα μα πάντα δίπλα μου σε κάθε μου επιλογή. Όχι μόνο στις αθλητικές μου επιλογές αλλά σε όλες μου τις επιλογές και δυσκολίες μου.

 

 

6.Πόσο σε βοήθησε στη ζωή σου η ρυθμική γυμναστική και σε ποιους τομείς;

 

Σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως. Πιστεύω ότι έχω κτίσει ένα χαρακτήρα για να είμαι δυνατή, να είμαι στοργική, να προγραμματίζομαι, να έχω υπομονή και επιμονή. Άρα με έχει βοηθήσει στον χαρακτήρα μου. Με έχει βοηθήσει στο μέλλον μου. Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί γονείς λένε ότι θα ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό σημαίνει ότι θα χάσει τις ώρες του, θα χάσει ώρες από το σχολείο του το παιδί. Πιστεύω ότι είναι το αντίθετο. Ο πρωταθλητισμός βοηθά. Να προγραμματιστεί και να κτίσει ένας άνθρωπος που είναι στον αθλητισμό ένα σπουδαίο χαρακτήρα έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο δυνατός και να κάνει challenge τον εαυτό του. Με έχει βοηθήσει στον τομέα των σπουδών μου. Και βλέπω πως μου έχουν ανοιχτεί πολλές πόρτες ευκαιριών.

 

7.Τι έχεις σπουδάσει;

 

Νομικά.

 

8.Σοβαρά λες τώρα; Πως και επέλεξες τη Νομική;

 

 Ήταν η δεύτερη μου αγάπη. Πάντα είχα τον αέρα να μην τα βάζω κάτω. Νιώθω ότι μου πάει η νομική.

 

 

9.Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα εξασκήσεις αυτό το επάγγελμα;

 

Σίγουρα. Έχω ήδη κάνει την άσκηση μου και πέρασα τις εξετάσεις μου στη Νομική Υπηρεσία. Είμαι εγγεγραμμένη δικηγόρος.

 

10.Θέλω να μας αναφέρεις τις μεγαλύτερες διακρίσεις που είχες στο χώρο του αθλητισμού;

 

Αρχικά, ο αγώνας και η μεγαλύτερη μου διάκριση που δεν θα τη ξεχάσω ποτέ είναι τα πέντε κοινοπολιτειακά μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στην Ινδία το 2010. Δύο χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα. Ήταν και ο αγώνας που με ώθησε για μεγαλύτερες επιτυχίες.

 

Η Ολυμπιάδα, το test event το οποίο ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχα και άλλες μεγάλες προκρίσεις, Παγκόσμια Γυμνασιάδα, τρίτη θέση, Πανεπιστημιάδα, τρεις τελικούς, Μεσογειακούς, στις πρώτες δέκα, Πανευρωπαϊκούς Junior, πέμπτη, μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ισραήλ. Σε πάρα πολλά Παγκόσμια Κύπελλα στις πρώτες οκτώ όπως το Κίεβο, η Πορτογαλλία.

 

 

11.Βλέπεις τον εαυτό σου να συνεχίζει να ασχολείται με τη ρυθμική;

 

Τώρα δεν ασχολούμαι. Έχω να πάω σε αγώνες εδώ και 3-4 χρόνια. Είχα αποφασίσει ότι μετά τους Ολυμπιακούς να δω πως είναι τα πράγματα αλλά λόγω των σπουδών δεν είχα χώρο στην Αγγλία ούτε προπονήτρια. Μόλις επέστρεψα δυσκολεύτηκα άρα…

 

12.Θα μπορούσες να συνεχίσεις ως προπονήτρια.

Ναι, γιατί όχι. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο που είμαι στην Κύπρο και κάνω την άσκηση μου, έχω πάει σε όλους τους αγώνες ρυθμικής .Έχω συμβουλεύσει αρκετά παιδιά. Είμαι και θα παραμείνω για αρκετό καιρό μέσα στο χώρο.

 

13.Ως Κύπρος πιστεύεις ότι κρατάμε καλό επίπεδο για το συγκεκριμένο άθλημα; Είτε αφορά προπονητές ή εγκαταστάσεις.

 

Γνωρίζω ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις αλλά είναι σε αίθουσες σχολείων. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να τυλίγουν και να ξετυλίγουν χαλιά. Από ότι γνωρίζω και από άλλα Σωματεία τους δίνεται ο χώρος.

 

Στο θέμα προπονητριών, υπάρχουν αρκετές όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε μεγάλη άνοδο.

 

14.Είχες ευκαιρίες για να προχωρήσεις στο εξωτερικό αλλά τις απέρριψες;

 

Μου είχε δοθεί από την Αυστρία, εάν δεν κάνω λάθος. Όμως δεν ήμασταν σίγουροι όπως μας το είχαν αναφέρει για να πάω εκεί αλλά αρνήθηκα. Δεν ήθελα να αφήσω την Κύπρο, τον πατέρα μου. Λατρεύω τον τόπο μου, την πατρίδα μου., την οικογένεια μου. Ακόμη και όταν ήμουν για σπουδές ένιωθα κάπως περίεργα μακριά τους.

 

 

15.Πως βλέπεις να εξελίσσεται η ζωή σου από εδώ και πέρα; Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

 

Εάν με ρωτούσατε πριν από ένα χρόνο θα σας απαντούσα δεν γνωρίζω. Απλά ήξερα ότι ήθελα να κάνω την άσκηση μου για να τελειώσω τη Νομική.

 

Τώρα με την ανακήρυξη μου σαν Πρέσβειρα, με το ότι θέλω να μπω περισσότερο μέσα στον αθλητισμό και σαν προπονήτρια ή μπορεί να αποφασίσω να ασχοληθώ περισσότερο με τη Νομική. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι δεν θα αφήσω ποτέ ένα από τα δύο.

 

 Ευχαριστίες στο Stories Espresso & Wine Bar και στο Mangelo Hair.

 

Ό,τι Νέο

Subscribe
Diary
Diary

Georgina's Talkshow