8 λογοτεχνικά βιβλία για να διαβάσετε στη σεζλόνγκ!

  • Share on Facebook

 

Χαλαρώστε δίπλα στο κύμα με συντροφιά τις πιο δυνατές ιστορίες.

 

 

Confiteor

του Ζάουμε Καμπρέ (εκδ. Πόλις)

Λίγο πριν χάσει τη μνήμη του, ένας καθηγητής ιστορίας στη Βαρκελώνη προσπαθεί να ανασύρει την οικογενειακή του ιστορία. Με αφορμή ένα βιολί-κειμήλιο, η έρευνά του φέρνει στο φως τη δράση του πατέρα του τα χρόνια του Φράνκο και την αδίστακτη συμπεριφορά του κατά των Εβραίων.

 

 

Η αγάπη μιας καλής γυναίκας

της Αλίς Μουνρό (εκδ. Μεταίχμιο)

Επιλεγμένα διηγήματα της βραβευμένης με Νόμπελ λογοτέχνιδας. Σε πρώτο πλάνο, η φτώχεια, η ασθένεια, τα γηρατειά, η σεξουαλική επιθυμία, το διαζύγιο, η μητρότητα.

 

 

Λάιλα

της Μέριλιν Ρόμπινσον (εκδ. Μεταίχμιο)

Η ενηλικίωση ενός κοριτσιού που από άστεγη και μόνη ανακαλύπτει την αγάπη και τον έρωτα στο πρόσωπο ενός ιερέα στην εκκλησία όπου βρίσκει καταφύγιο. Μια ιστορία γύρω από τα χρόνια του μεγάλου κραχ (1920) στην Αμερική.

 

 

Το ποδόσφαιρο

του Εντουάρντο Γκαλεάνο (εκδ. Πάπυρος)

Ο διάσημος δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για το πιο λαϊκό άθλημα στον κόσμο παντρεύοντας το δοκίμιο με τη λογοτεχνική του πένα. Το ποδόσφαιρο από τη γέννησή του στις αλάνες μέχρι την εξάπλωση και τη χειραγώγησή του από τα οικονομικά συμφέροντα.

 

 

Η μπλε κιθάρα

του Τζων Μπάνβιλ (εκδ. Καστανιώτη)

Ένας πρώην ζωγράφος εγκαταλείπει τους καμβάδες, την ερωμένη και τη σύζυγό του και κλείνεται στο πατρικό του σπίτι. Ένας στοχασμός για το εφήμερο της ζωής.

 

 

H υπέροχη φίλη μου

της Έλενα Φερράντε (εκδ. Πατάκη)

Το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας της Νάπολης εξιστορεί την πορεία της φιλίας δύο κοριτσιών που ξεκινά τη δεκαετία του 1950 σε μια φτωχογειτονιά με φόντο τα κοινωνικά δρώμενα στην Ιταλία.

 

 

Σταθμός Έντεκα

της Έμιλι Σεντ Τζον-Μάντελ (εκδ. Ίκαρος)

Μια θανατηφόρα γρίπη ξεσπά και εξαπλώνεται ραγδαία οδηγώντας τον ήρωα να κλειστεί στο διαμέρισμα του αδερφού του, σε έναν ουρανοξύστη, απ’ όπου παρατηρεί τον κόσμο να καταρρέει. Είκοσι χρόνια αργότερα η πραγματικότητα έχει αλλάξει επικίνδυνα.

 

 

Aναβρασμός

του Χανς Μάγκνους Εντσενσμπέργκερ (εκδ. Εστία)

Σε αυτό το αυτοβιογραφικό πεζό του Γερμανού συγγραφέα παρακολουθούμε την αναδρομή του στην ταραγμένη δεκαετία του 1960.

 

Πηγή: ELLE

Ό,τι Νέο

Subscribe
Diary
Diary