«ΠΛΟΥΤΟΣ»

  • Share on Facebook

 

H διαχρονική και επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη

Από το Θεάτρο «ΣΚΑΛΑ»

                                                      Επίσημη Πρεμιέρα : Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 – ώρα 8.30 μ.μ.

 

Με την διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη «ΠΛΟΥΤΟΣ» το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» θα εγκαινιάσει την καλοκαιρινή θεατρική περίοδο με την επίσημη πρεμιέρα του έργου το Σάββατο 11 Ιουνίου – ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις παραστάσεις στην Λάρνακα στις 12,18 κ 19 Ιουνίου και μετά ο Πλούτος θα περιοδεύσει σ’όλες τις πολεις, Περιφερειακούς Δήμους και Κοινότητες. Ο «ΠΛΟΥΤΟΣ» είναι το τελευταίο έργο του Αριστοφάνη. Απ’ αυτά τουλάχιστον που περισώθηκαν. Έργο γεννημένο σε μια εποχή με έντονα τα σημάδια της πνευματικής πολιτικής και κοινωνικής μιζέριας. Οι υψηλές εθνικές και ηθικές ιδέες δεν έχουν πια θέση και ο ατομικισμός και το προσωπικό συμφέρον βρίσκονται σε έξαρση. Τίποτα δεν εκτιμάται περισσότερο από τον «ΠΛΟΥΤΟ» και από τις απολαύσεις που μπορεί να προσφέρει.

 

Το αίτημα για μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου βρίσκεται πίσω από την κωμωδία «ΠΛΟΥΤΟΣ», όπου ο Πλούτος και η Πενία είναι δρώντα πρόσωπα. Η διαμάχη τους και η ανταλλαγή επιχειρημάτων αποκαλύπτουν το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που βρίσκεται στο υπόβαθρο της κωμικής κατάστασης.

 

 

Έργο για την εποχή που γεννιέται το όνειρο και που θα καταλήξει γι’ άλλη μια φορά ορφανό … και θα γίνει εφιάλτης! Μια προσφορά του Αριστοφάνη στους Αθηναίους σαν αντίβαρο στην άδικη κατανομή του πλούτου που είναι και πάλι, όπως λέει ο Μωρίς Κρουαζέ- ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ.

 

Μια επιλογή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ», Βασισμένη στο καλό, απλό και λαϊκό θέατρο με στόχο την ψυχική και πνευματική ανάταση του απλού ανθρώπου.

 

Η δική μας προσφορά σαν αντίβαρο στις όποιες αδικίες αισθάνεται και να ξεχάσει έστω για λίγο τις έγνοιες, τα προβλήματα, τις αγωνίες και να έχει το δικαίωμα τουλάχιστον… να ονειρεύεται… για ένα καλύτερο κόσμο. Ο «Πλούτος» είναι μια λαϊκή κωμωδία, διαχρονική και επίκαιρη, ιδιαίτερα σήμερα την εποχή της φτώχειας, υλικής και πνευματικής και διανθισμένη με μουσική, τραγούδια, χορό. Μια λαϊκή κωμωδία που ενδιαφέρει όλους και ιδιαίτερα τον απλό άνθρωπο και το ευρύτερο κοινό.

 

 

Η Μετάφραση και η Διασκευή ανήκουν στον Κωστή Κολώτα και την Σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» Ανδρέας Μελέκης.

Τα σκηνικά επιμελείται ο Άντης Παρτζίλης, τα Κοστούμια η Ελένη Ιωάννου, την Μουσική ο Βάσος Αργυρίδης και τις χορογραφίες η Φαίδρα Καραβοκύρη Ζένιου.

 

Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί : Ανδρέας Μελέκης, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Θανάσης Δρακόπουλος, Γιάννης Κόκκινος, Μόνικα Μελέκη, Φοίβος Γεωργιάδης, Παρασκευή Αναστασίου, Άκης Αντωνίου.

 

Συμμετέχουν οι χορευτές από την Σχολή χορού MAMBO : Στάλω Ζαχαρίου, Ελένη Λυριστή, Κωνσταντίνος Καραπίττας , Στυλιάνα Παφίτη και Ιωάννης Μελέκης

Η επίσημη πρεμιέρα του έργου θα δοθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου – ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» και θα ακολουθήσουν άλλες τρείς παραστάσεις στην Λάρνακα στις 12, 18 κ 19 Ιουνίου. Μετά ο «Πλούτος» θα περιοδεύσει σ’όλες τις πόλεις της Ελεύθερης Κύπρου, Περιφερειακούς Δήμους και Κοινότητες.

 

Πληροφορίες στα τηλ. : 24 652800/99 490102

Μέγας θεσμικός χορηγός: Θ.Ο.Κ., Πάγιοι Χορηγοί: Δήμος Λάρνακας, ΑΗΚ, Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ

Ό,τι Νέο

Subscribe
Diary
Diary