Όταν η ζωή μετατρέπεται σε πέτρα - Μαριάννα Ψαρά

  • Share on Facebook

 

Έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Ψαρά με θέμα : «Η ξεχασμένη τέχνη - όταν η ζωή μετατρέπεται σε πέτρα»

 

Διάρκεια έκθεσης: 5 Φεβρουαρίου 2016- 29 Φεβρουαρίου 2016

 

Η ανθρωπότητα πάντα αγωνιζόταν να απεικονίσει, να διερευνήσει και να συλλάβει τα άκρα της ανθρώπινης έκφρασης και συγκίνησης διαμέσου της τέχνης. Θεωρώ ότι η τέχνη είναι ένας όμορφος τρόπος με τον οποίο η ανθρωπότητα απαθανατίζει την έννοια της ψυχής και του ποιοι είμαστε, ως ανθρώπινη φυλή. Μέσα μας η έκφραση, η δημιουργία και η κίνηση μας οδηγούν στο να καταλάβουμε τα βαθύτερα συναισθήματα μας που μετατρέπονται στον τρόπο που ζούμε εδώ και αιώνες.

 

Η αγάπη και ο θαυμασμός για τη γλυπτική ξεκίνησε για πρώτη φορά μέσα μου, μετά από μια επίσκεψη σε ένα παλιό νεκροταφείο όπου, όπως μπήκα μέσα, μυστηριώδης πρόσωπα κοίταξαν πάνω σε μένα θυμίζοντας την αίσθηση της παρουσίας τους. Ήταν για να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς δεν φαίνεται να αναγνωρίζουμε την ύπαρξή τους και ως συνεπακόλουθο έχει γίνει μια «ξεχασμένη μορφή τέχνης». Σε αυτή την έκθεση έχω αποφασίσει να αναδείξω και να τονίσω αυτά τα μεγάλα γλυπτά από την ασύλληπτη ομορφιά και την αίσθηση της αθάνατης παρουσία τους σε μια διαφορετική διάσταση. Οι γλύπτες-δημιουργοί, έχουν καταλάβει αυτά τα εσωτερικά και εξωτερικά ανθρώπινα συναισθήματα του φόβου, του θυμού, την αγάπη, την απώλεια και τη θλίψη που αιωρούνται σε μια αιώνια στιγμή της έντασης.

 

Σε κάποια από τα έργα μου θα δείτε τη μεταμόρφωση του υποκειμένου να αρχίζει να μετατρέπεται εν μέρει σε σχηματισμό πέτρας. Αυτό μας οδηγεί στο να εξετάσουμε και να αποκρυπτογραφήσομε, πώς μπορούμε μέσα από τους αγώνες της ζωής μπορούμε μεταφορικά να μας κάνουν να νιώθουμε σαν να μετατρεπόμαστε σε πέτρα και στη συνέχεια, υπενθυμίζοντάς μας ότι παρ 'όλες αυτές τις αντιξοότητες της ζωής, πρέπει πάντα να προχωρήσουμε μπροστά, καθιστώντας μας πιο ισχυρούς.

 

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα: 09:00-13:00

Τρίτη - Σάββατο: 09:00-17:00

 

Στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα

Κριού Νερού 14

Αγία Νάπα, Αμμόχωστος Κύπρος

 

Ό,τι Νέο

Subscribe
Diary
Diary