Δεν θέλω να πάμε για μπάνιο!!!

  • Share on Facebook

 

Τα παιδιά αγαπούν τη θάλασσα! Τα παιδιά λατρεύουν τις βουτιές! Τα παιδιά ξετρελαίνονται στην ιδέα της εξόρμησης στην παραλία!
Κι όμως, σε αυτόν τον κανόνα, οι εξαιρέσεις είναι αρκετές και ηχηρές!
Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά υπάρχουν παιδιά που δεν τους αρέσει να μπαίνουν στη θάλασσα.  Παρόλο που λατρεύουν τα παιχνίδια στην άμμο με τα κουβαδάκια τους, δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν την πιθανότητα μιας βουτιάς.
Ο λόγος είναι απλός.Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι όλα τα παιδιά δεν έχουν τις ίδιες προτιμήσεις ως προς τον τρόπο διασκέδασης, αλλά ούτε τις ίδιες αντιστάσεις στην κλίμακα του φόβου.

 

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε για να βοηθήσετε φέτος το μικρό σας να μπει με ευχαρίστηση στο νερό;

 

 

Καλλιεργήστε κλίμα ιδιαίτερης ευθυμίας πριν φύγετε από το σπίτι 
Συζητήστε για τα παιχνίδια που θα παίξετε στη θάλασσα και για τον πλούτο του βυθού. Αναφερθείτε στην κολύμβηση και στην αξία της ως άθλημα.  Αφήστε το παιδί να επεξεργαστεί τα είδη για την παραλία, να επιλέξει το μαγιό του και να παίξει με το αντηλιακό!

Επιλέξτε μια παραλία που δεν θα τρομάζει το παιδί
Τα βράχια ή τα κρύα νερά ίσως είναι ο λόγος που το παιδί αισθάνεται ανασφάλεια και δεν θέλει να μπει στο νερό. Η απότομη κλίση της θάλασσας ενδέχεται να επιτείνει το εχθρικό κλίμα, οπότε προτιμήστε μια ξέβαθη παραλία. Επίσης, στην αρχή αποφύγετε παραλίες με σκοτεινό βυθό, με φύκια και  αχινούς.

 

 

 

Παίξτε και βραχείτε
Πριν επιχειρήσετε να βουτήξετε, προτείνετε του να παίξετε με την μπάλα ή με τα κουβαδάκια  κοντά στη θάλασσα.  Φροντίστε να βρέχεστε συχνά με το θαλασσινό νερό για να εξοικειώνεται το παιδί με τη διαδικασία.

Πείτε όχι στα φουσκωτά
Τα μπρατσάκια και το σωσίβιο είναι απαραίτητα μέσα ασφάλειας για τα παιδιά μέσα στο νερό. Στην αρχή όμως δοκιμάστε να μπείτε με το παιδί στην αγκαλιά σας χωρίς τα μπρατσάκια. Ίσως με αυτόν τον τρόπο νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

 

 

Μην επιμείνετε
Εφόσον βρεθείτε στην παραλία και το παιδί δεν θέλει να βουτήξει στη θάλασσα, απλά σεβαστείτε την επιλογή του χωρίς μεγάλη επιμονή. Μην προσπαθήσετε να επιβάλετε την γνώμη σας και μην πιέσετε το παιδί. Σε καμία περίπτωση μην το προσβάλετε ή το συγκρίνετε με άλλα παιδιά της ηλικίας του που τα καταφέρνουν. Ένας πιθανός καυγάς θα οδηγήσει σε πείσμα και αντίδραση και θα το κάνει να νιώσει άσχημα και μάλιστα σε δημόσιο χώρο. Δώστε του χρόνο!

Πηγή: www.mommy.gr

Ό,τι Νέο

Subscribe
Diary
Diary