Περιποίηση προσώπου!

  • Share on Facebook

 

Γράφει η Αισθητικός Γεωργία Στυλιανού.

 

Όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να έχουμε ένα υγιές πρόσωπο!
 
 
Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν άμεσα την οργανική μας συμπεριφορά και κάποιες φορές και την ψυχική μας διάθεση.
Το δέρμα είναι το μοναδικό όργανο του σώματος που έρχεται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι λοιπόν λογικό να δέχεται τις πιο έντονες επιρροές από τις καιρικές μεταβολές.
Ο ρόλος του είναι σημαντικός καθώς εντάσσεται στο ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τα ζωτικά όργανα και γενικότερα τον οργανισμό μας από μικρόβια, βακτηρίδια, υπεριώδη ακτινοβολία, ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλα.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να το φροντίζουμε και να το ενισχύουμε το δέρμα μας.


 
Το καλοκαίρι αυξάνεται η έκκριση του σμήγματος και της κερατίνης λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και συγχρόνως το δέρμα χάνει πολλά υγρά (αφυδατώνεται). Χρειάζεται τακτικό καθαρισμό και peeling για να απαλλάσσεται από την περιττή ποσότητα σμήγματος και από τα νεκρά κύτταρα. Επίσης πρέπει να πίνουμε πολύ νερό και να κάνουμε πλούσιες ενυδατικές μάσκες. Και φυσικά πάντα να χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία. Η ενυδατική κρέμα η οποία είναι απαραίτητη πρωί και βράδυ.
 
Μάσκα με βιταμινούχα, ενυδατικά και καταπραϋντικά στοιχεία...
1 κουταλιά πολτό πεπονιού
1 κουταλιά φρέσκο γιαούρτι
1 κουταλάκι μέλι
 
Παρασκευή: Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε σε καθαρή επιδερμίδα.  Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό

 

 

Γεωργία Στυλιανού

​από το Smart Hair & Beauty Designers

Νικοδήμου Μυλωνά, κατ. 35

Κάριδερς Tower

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 24 822 633

 

Ό,τι Νέο

Subscribe
Diary
Diary