"Γιατρέ πόσο κοστίζει η επέμβαση";

  • Share on Facebook

 

Γράφει ο Δρ. Νικόλας Χατζηπιέρας.

 

Είναι η πιo συχνή ερώτηση που δέχεται ένας πλαστικός χειρουργός. Πολύ συχνά είναι η πρώτη και η μοναδική, ειδικά μέσω e-mail και facebook.

Είναι αλήθεια ότι διανύουμε μια οικονομικά δύσκολη εποχή και η "τιμή" έχει μεγάλη σημασία ή ακόμα και τον καθοριστικότερο ρόλο.

Όταν όμως η τιμή είναι η πρώτη ερώτηση του ασθενή και η μοναδική που έχει σημασία, τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι ασθενείς αυτοί υπάγονται σε δύο κατηγορίες. 1. Τους ασθενείς που έχουν ενημερωθεί από το διαδίκτυο και επιθυμούν να κάνουν μια αισθητική επέμβαση αλλά ψάχνουν τον φτηνότερο ιατρό, και 2. Τους ασθενείς που ενδιαφέρονται να μάθουν την τιμή για να αποφασίσουν μετά εάν θέλουν να κάνουν μια αισθητική επέμβαση.

 

Για να το αναλύσουμε ας δούμε πρώτα τι κάνει κανείς πριν αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Αφού έχει αποφασίσει ποιο θέλει, μπορεί να επισκεφτεί τους αντίστοιχους αντιπροσώπους και να λάβει διαφορετικές προσφορές για το ίδιο αυτοκίνητο. Στο τέλος μπορεί να διαλέξει τον πιο φτηνό. Το αυτοκίνητο όμως θα είναι σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο, ακριβώς όπως το διάλεξε και το φαντάστηκε ο αγοραστής, κατασκευασμένο από το ίδιο εργοστάσιο. Κάποιος άλλος μπορεί να ψάχνει να δει πόσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο, για να δει εάν μπορεί να το αγοράσει με τα λεφτά που του περισσεύουν, άσχετα με το εάν του είναι απαραίτητο η όχι. Κάποιος επίσης μπορεί να διαλέξει ένα οικονομικό αυτοκίνητο σήμερα, ανάλογα με τις δυνατότητες του, με σκοπό να αποκτηςει αυτό που ονειρεύεται στο μέλλον. Το αυτοκίνητο μπορεί κανείς να το πουλήσει και να πάρει τα λεφτά του πίσω, μπορεί να το βαρεθεί και να το αλλάξει, η ακόμα εάν δεν τον ικανοποιεί τελικά να το αλλάξει με μια μικρή οικονομική ζημία.

 

Το ίδιο φυσικά δεν ισχύει και με το χειρουργείο. Δεν πρόκειται για "ευκαιρία" ή μια οικονομική συμφωνία, γιατί διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το χειρουργείο είναι μια συνθέτη ψυχολογική και φυσική διαδικασία και κάθε χειρουργός είναι μοναδικός. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την δυνατότητα συνεννόησης του ασθενή με τον ιατρό και το αποτέλεσμα της προσωπικής δουλειάς του ιατρού. Το αποτέλεσμα δεν αρκεί να είναι καλό, αλλα να είναι ακριβώς αντίστοιχο με την επιθυμία του ασθενή. Θα πρέπει λοιπόν ο ίδιος να αποφασίσει ποιος είναι ο ιατρός που του "ταιριάζει", που έχει αντιληφθεί τι θέλει και μπορεί να του το προσφέρει ακριβώς. Επίσης πρόκειται για μια χειρουργική, αλλά και ψυχολογική διαδικασία αλλαγής. Θα πρέπει λοιπόν ο ασθενής να διαλέξει με ποιον ιατρό αισθάνεται πιο άνετα να την πραγματοποιήσει. Δεν πρόκειται για το ίδιο προϊόν με διαφορετικές τιμές, αλλά για την αναζήτησή του καταλληλότερου. Τελος ένας ιδανικός ιατρός για έναν ασθενή μπορεί να είναι ακατάλληλος για κάποιον άλλο.

Η πλαστική χειρουργική έχει σκοπό να αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο και γίνεται μια μοναδική φορά, χωρίς δυνατότητα αλλαγής ή επιστροφής.

 

Για να αποφασίσει κάποιος να αλλάξει, θα πρέπει να το κάνει συνειδητά, για να βελτιώσει οχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την ψυχολογία του. Αυτό που επιθυμούν οι συνειδητοποιημένοι ασθενείς είναι να νιώσουν "ελεύθεροι", απαλλαγμένοι από κάτι που εμφανισιακά τους ενοχλεί και επηρεάζει κάθε μέρα την ψυχολογία τους.

 

Οι ασθενείς λοιπόν που επικοινωνούν με τον ιατρό για πρώτη φορά και ενδιαφέρονται μόνο για την τιμή, είτε δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την σημασία μιας αισθητικής επέμβασης στη ζωή τους, είτε δεν το επιθυμούν πραγματικά.

 

Από την άλλη πλευρά, λόγω της σημαντικής προσφοράς της πλαστικής χειρουργικής στην ζωή και την ψυχολογία του ασθενή, ο ιατρός δεν πρέπει να ξεχνά τον ρόλο του. Μετά από συζήτηση με τον ασθενή και αφού αντιληφθεί ότι το επιθυμεί και το έχει ανάγκη, θα πρέπει να βοηθά τον ασθενή να ανταπεξέλθει οικονομικά. Σ΄ αυτό πάντα βρίσκεται λύση ώστε όλοι οι ασθενείς που το χρειάζονται να έχουν πρόσβαση στον πλαστικό χειρουργό που πραγματικά επιθυμούν.

 

Από την διαδικασία αναζήτησης πλαστικού χειρούργου οι ασθενείς θα πρέπει να αντιληφθούν εάν πραγματικά το επιθυμούν και πρόκειται να τους αλλάξει την ψυχολογία και την ζωή τους. Θα πρέπει να βρουν τον ιατρό με τον οποίο αισθάνονται εμπιστοσύνη, εκείνον με τον οποίο θα ήταν χαρούμενοι να υποβληθούν στην διαδικασία αλλαγής τους.

Φυσικά θα πρέπει να διερευνούν εάν ο ιατρός που θα επιλέξουν είναι ειδικός για την επέμβαση τους, εάν έχει γνώσεις και εμπειρία, και εαν διαθέτει την τιμιότητα και την αξιοπρέπεια που αρμόζει στο επάγγελμα του.

Όταν βέβαια μιλάμε για κόστος και τιμές, κάθε ιατρός και κατ΄ επέκταση και ο ασθενής επιλέγει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, και αυτό επιρεάζει και το συνολικό κόστος. Η ποιότητα της κλινικής σχετίζεται άμεσα με την ευχάριστη εμπειρία του ασθενή αλλά και με την ασφάλεια. Με την ασφάλεια επίσης σχετίζεται και ο κατάλληλος αναισθησιολόγος καθώς και τα χειρουργικά υλικά ή εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται. Σε αυτά ούτε ο ιατρός αλλά ούτε και ο ασθενής δεν πρέπει να είναι διατεθειμένοι να κάνουν εκπτώσεις.

Ο ρόλος κάθε ιατρού είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς και από την ικανοποίηση τους να πέρνει χαρά. Το οικονομικό κόστος θα πρέπει να επιτρέπει σε κάθε ασθενή να λάβανει τις ιατρικές υπηρεσίες που του αξίζουν και στον ιατρό να μπορεί να ασκεί το επάγγελμα του με αξιοπρέπεια.

 

Στείλτε τις δικές σας ερωτήσεις στον πλαστικό χειρούργο Δρ Νικόλα Χατζηπιέρα στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και η απάντηση σας θα δημοσιευτεί στο georginasdiary.com 

 

Ιατρείο Νικόλα Χατζηπιέρα
 
Διεύθυνση
Μουσων 1, Ψυχικό 11524
(κομβος Κηφισίας και Κατεχάκη)
 
Ραντεβού
+30 210 6937196 (Αθήνα)
+357 99649956 (Κύπρος)
 
Πολυκλινική Υγεία Λεμεσού
Ναυπλίου 21, Λεμεσος 3025

 

Ό,τι Νέο

Subscribe
Diary
Diary