Στη φωτογραφία που βλέπετε εκφράζω μία έκρηξη συναισθημάτων τα οποία είχα κρατήσει μέσα μου τα τελευταία χρόνια. Συναισθήματα καταπίεσης, ψυχολογικής βίας, θυμού και οργής.

 

 

Καταπονεμένε μου εαυτέ, εσύ φταις για όλα... πως επέτρεψες να σου συμπεριφερθούν με αυτό τον τρόπο...

 

 

Έπαθα και έμαθα πως ο καθένας από εμάς αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που πιστεύει ότι αξίζει. 

 

 

Η ζωή και ο θάνατος είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Γι'αυτό ψάχνουμε ανθρώπους και περιβάλλον που μας κάνει ευτυχισμένους. Τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζουμε. Αγάπη και ηρεμία μόνο!! 

 

 

Καμία έκπτωση, καμία δεύτερη σκέψη, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. 

 

 

Σας φιλώ,

georgina 

 

 

 

 

 

 

 

Μην μου πει κανείς ότι δεν έφτασε στο σημείο κραυγής και απόγνωσης. Κραυγής όμως στο να θέλει να φωνάξει με το γνωστό επιφώνημα, ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

 

Ε, ναι λοιπόν. Θέλω ΔΙΑΚΟΠΕΣ και ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ!!! Όλοι μας χρειαζόμαστε ξεκούραση και ανανέωση. Ακόμα και η ρεζέρβα μας αδειάζει μέσα στις 365 ημέρες του χρόνου. 

 

Κάτι πολύ σημαντικό που δεν σκέφτηκα!!! Να ρωτήσω τον κουμπαρά μου για να μου "πει" μέχρι που μπορεί να φτάσει το χέρι μου.

 

Σίγουρα κάποιο ελληνικό νησί θα ήταν το ιδανικότερο! Θάλασσα, βιβλία, ηρεμία, αποτοξίνωση με σαλάτες και θαλασσινά. 

 

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές με παρέα ή χωρίς!!

georgina 

 

 

 

 

 

 

Η καλή ημέρα μπορεί απ'το πρωί να φαίνεται αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν για να πάει η ημέρα σου καλά. Ξεκινώντας με σκέτο καφέ εσπρέσο.

 

Είναι το μόνο πράγμα που δεν θα μοιραστώ ποτέ και με κανέναν. Στενή η σχέση μας με πίστη και όρκο για ένα ευχάριστο ξύπνημα.

 

Πάντως θα χαρακτήριζα τη δικιά μου ημέρα ως άθλο. Οι καθημερινές απαιτήσεις με αφήνουν άπραγη σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό κι αν είναι λάθος. Οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι κι από το φως. Έλεος πια...

 

Για να δούμε τι θα μας φέξει σήμερα.

 

Στην υγειά σας με ένα τριπλό καφέ από την Άννα Βίσση.

 

Φιλιά,

georgina

 

 

Πόσες φορές πάλεψα με τα κύματα..., πόσες φορές προσπάθησα να πείσω ανθρώπους για τις πιο προχωρημένες μου ιδέες στη δουλειά που φάνταζαν σαν να ήταν κάτι ανέγγιχτο....

 

Που ήταν τελικά το λάθος; Σε μένα και στο πολύπλοκο μου μυαλό; Ή μήπως ήταν τελικά στο δικό τους;

 

Απομακρυσμένη από ανθρώπους και καταστάσεις, συγκεντρωμένη στο στόχο μου κάπου εκεί προς το φινάλε της ανεκτικότητας του μυαλού μου, πήρα από μόνη μου τη δύναμη και ίσιωσα το ανάστημα μου. 

 

Αλήθεια, είναι πολύ σωστό αυτό που λένε ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει θαύματα όταν πιστεύει στον εαυτό του. Αυτό από μόνο του όμως δε φτάνει. Χρειαζόμαστε και λίγη αυτοπεποίθηση που τη χάνουμε μεγαλώνοντας από αυτούς τους ανθρώπους και από αυτές τις "επιβαλλόμενες" καταστάσεις που σου ισωπεδώνουν τη ψυχολογία και το νου και σε αποπροσανατολίζουν στέλνοντας σε, σε "λάθος" ταξίδι.

 

Οπόταν θα πρέπει να έχουμε την κρίση και τον έλεγχο της σκέψης μας. Να μην χάνουμε δευτερόλεπτα από τα όνειρα και το στόχο μας. 

 

Πόσες φορές λοιπόν μας λένε ότι ο χρόνος είναι χρήμα και πάντα το προσπερνάμε...

 

Τώρα όμως, όχι πια! Δε χάνω δευτερόλεπτο από τη ζωή μου. Κάνω αυτά που με κάνουν πιο ευτυχισμένη, πιο δημιουργική και πιο καλλιεργημένη σαν άνθρωπο.

 

Αυτά ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας. Μη χάνετε το χρόνο σας φίλοι μου. Αφοσιωθείτε σε ένα στόχο και υλοποιήστε το. Και κυρίως μην περιμένετε τίποτα και από κανέναν. Το ένστικτο σας θα σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο και θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε νέους ανθρώπους που πιστεύουν και έχουν το ίδιο όνειρο και στόχο.

 

Σας φιλώ,

georgina

 

 

 

Τέλος για άλλη μία εποχή. Μπαίνουμε στην καλύτερη και πιο αγαπημένη μου, το Φθινόπωρο και μετά στη λατρεμένη μου εποχή το Χειμώνα.

 

Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά στην Κύπρο παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο. Μέχρι και στην αλλαγή κάθε εποχής έχουμε καθυστέρηση. Ούτε κρατικός φορέας να ήταν. 

 

Όπως και να έχει, εγώ θα σας ευχηθώ καλή σεζόν (αυτό πάει πιο πολύ στους συναδέλφους μου στα media), καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας και σε εμάς όπου γεμίσαμε όλο το καλοκαίρι τις μπαταρίες μας έτσι ώστε να κάνουμε πράξη όλα αυτά τα οποία σκεφτήκαμε και ονειρευτήκαμε!

 

Σας φιλώ!

georgina

 

Έχουμε μπει για τα καλά στους καλοκαιρινούς ρυθμούς... δεν το συζητώ!! Και ούτε αποκλείω ότι το μυαλό μας άρχισε να προτρέχει στη σκέψη και μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές!!

 

Έλα, λέω στον εαυτό μου, σοβαρέψου!! Έχεις ακόμα δρόμο μέχρι να φτάσεις την περίοδο των διακοπών!

Ποιων; Διακοπών;

Αρχίζει να επικρατεί πανικός στο μυαλό μου μέχρι την ώρα και τη στιγμή που θα με ρωτήσουν σύζυγος και παιδιά, που θα πάμε φέτος διακοπές; Γιατί με ρωτάτε εμένα βρε παιδιά; Κάντε μου μία έκπληξη εσείς... δεν με ενοχλεί καθόλου... ο χρόνος τρέχει στη δουλειά και εγώ συνεχίζω να το σκέφτομαι... πρέπει να δώσω μία απάντηση δεν γίνεται...

 

Καταλήγω πάντα να λέω ότι, όπου και να πας, μέχρι και στην άλλη άκρη του κόσμου, αυτό που μετρά είναι η καλή παρέα!

Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο... το'χουμε!

 

Καλό Καλοκαίρι!

georgina

 

Λόγω φόρτου εργασίας χθες δεν κατάφερα να γράψω κάποια λόγια για την Παγκόσμια ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, που είναι η 27η Μαΐου.

 

Εσείς και εγώ μαζί που βιώνουμε αυτή τη νέα εμπειρία στη ζωή μας θα πρέπει να σκεφτόμαστε το εξής...

με την Σκλήρυνση καταφέρνω να σέβομαι και να αγαπώ λίγο περισσότερο τον εαυτό μου συγκριτικά με το πριν...

 

 • Να ακούω το σώμα μου πότε πρέπει να ξεκουράζεται...

 

 • Να αποβάλλω από τη ζωή μου κάθε αρνητικό...

 

 • Να επισκέπτομαι πιο συχνά τη θάλασσα γιατί καθαρίζει το μυαλό και τα πνευμόνια μου...

 

 • Να δουλεύω με μέτρο... (ε, καλά αυτό ίσως να μην το κάνω ποτέ)

 

 • Να βρίσκω χρόνο για τον εαυτό μου

 

 • Να ακολουθώ πάντα τις οδηγίες των γιατρών μου

 

 • Να μου γίνει τρόπος ζωής η υγιεινή διατροφή

 

 • Να κοιμάμαι οκτώ ώρες τουλάχιστον την ημέρα

 

 • Να σηκώνομαι όταν μουδιάζουν τα πόδια μου και πέφτω

 

 • Να χαίρομαι περισσότερες ώρες τα παδιά μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου

 

 • Να προσεύχομαι γιατί ο Θεός με αγαπάει πιο πολύ από ότι φανταζόμουν και έπρεπε να βρει έναν τρόπο να με κάνει να αγαπήσω κι εγώ τον εαυτό μου!

 

Μπορεί κάποιοι από εσάς να βιώνεται αυτή την ασθένεια με πολύ σκληρό τρόπο αλλά πάντα θα πρέπει να προσπαθείτε να βρίσκεται εκείνη τη θετική σκέψη που θα την μετατρέπετε σε πράξη. 

Μην ξεχνάτε ότι γύρω μας συμβαίνουν και χειρότερα...

 

Άλλωστε αυτό που συχνά λέω είναι ότι... η ζωή είναι ωραία για να είναι θλιβερή!

 

Σας φιλώ,

georgina

Με το πέρασμα του χρόνου αντιλαμβάνεται κανείς πως το θέμα φιλίας καταλήγει σε μία πολύ προσωπική υπόθεση.

Αργήσαμε να ξεχωρίσουμε τους γνωστούς από τους φίλους. Περάσαμε από τη ζεστασιά στην παγωνιά και στα πολύ χειρότερα… την κοροϊδία, την ειρωνεία, τη ψευτιά και τη διπλοπροσωπία…  Κουραστικά και ξενέρωτα συναισθήματα…

 

Και εκεί που νομίζεις ότι όλοι σε έχουν προδώσει, εκεί αρχίζει και το ξεκαθάρισμα.

 

Πιο επιφυλακτική και καχύποπτη βλέπω και έναν αέρα αισιοδοξίας. Λέω δεν μπορεί να είναι όλα γκρι… εκεί θα είστε κάπου κοντά, φίλοι μου.

Αλλάζει χρώμα η εικόνα... περί φιλίας ο λόγος που λέμε…

Το μαύρο γίνεται γκρι και η όλη παράσταση γίνεται πιο αισιόδοξη. Το χέρι του φίλου θεωρώ ότι είναι πιο ιερό σαν αυτό του αδελφού και ακόμη πιο πάνω.

 

Εσύ που στέκεις πάντα δίπλα μου φίλε μου, φίλη μου, εσείς φίλοι μου.. ευχαριστώ!

Είμαστε λίγοι αλλά μισό και μισό, 50 – 50 και μαζί 100!

 

Στα πολύ δύσκολα, νομίζεις πως είσαι μόνος σου και πως κανείς δεν βλέπει πως περνάς. Σκέφτεσαι και νιώθεις την απέραντη μοναξιά.

Η αύρα όμως φίλοι μου... μοναδική! Λειτουργεί σαν μαγνήτης όπου σε  δευτερόλεπτα ενώνει όλα τα κομμάτια σου και γίνεται ένα με το σώμα σου.

Αποκτάς δύναμη και το κυριότερο επιστρέφει το χαμόγελο στο πρόσωπο σου.

 

Λέω να κουρνιάσουμε μαζί για πάντα και ας μην χαθούμε ποτέ!

Ας συνεχίσουμε παρέα τα ωραία και τα μοιραία μας.

 

Εμείς οι λίγοι…

 

georgina

 

 

 

 

  

Κοντεύει η Ανάσταση του Κυρίου και η μέρα του Πάσχα.

 

Όλες οι νοικοκυρές ετοιμάζουν τις παραδοσιακές φλαούνες, κουλούρια, βάφουν κόκκινα αυγά...

Ας μην είναι όμως το πάσχα ένα πανηγύρι με φαγητά αλλά ανάσταση ζωής. Ας αναθεωρήσουμε τη σκέψη και την καρδιά μας.

 

Σημαντικότερη  στιγμή είναι η ώρα της λειτουργίας στην εκκλησία. Και η πιο συγκινητική το πρωί του Σαββάτου με την Ανάσταση του Κυρίου.

 

Και όπως διάβασα τα λόγια του Πάτερ: "είναι η αγιότερη εβδομάδα του έτους. Η εβδομάδα εκείνη που καλούμαστε να συμβαδίσουμε με τον Χριστό, να προσπαθήσουμε να ζήσουμε αυτό που αισθάνθηκε Εκείνος, ο Οποίος εκούσια και αγαπητικά προσήλθε στον σταυρό και να κάνουμε μία αυτοεξέταση και μία αναθεώρηση της ψυχής μας, της καρδιάς μας, της σκέψεως, του φρονήματος και να πάρουμε δύναμη από τον Νυμφίο Χριστό ούτως ώστε να προβούμε σε μία αυτοεξέταση του πνευματικού μας κόσμου".

 

Καλή Ανάσταση σε όλους!

georgina

 

Λίγο η κούραση, λίγο η αργοπορία, λίγο η τύχη, λίγο το ένα και λίγο το άλλο... τα καταφέραμε σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου.

 

Είχα ανοίξει το diary μου του 2013 και είχε σημείωση στον μήνα Ιανουάριο ως στόχο υλοποίησης την ιστοσελίδα που βλέπετε σήμερα μπροστά σας. 

Τελικά, νίκησε το πάθος και η αγάπη για όλα αυτά τα χρόνια που άρχισα να εργάζομαι στα media.

Εύχομαι να είμαστε μαζί σε αυτό το ταξίδι και να διαβάζετε καθημερινά το georgina's diary. 

 

Σας εύχομαι τα καλύτερα!

Φιλικά,

Georgina

Ό,τι Νέο

Subscribe
Diary
Diary

Georgina's Talkshow